"HULIGANI PROTIV SALAFISTA" I "IZBJEGLICE DOBRODOŠLI"

Njemačka: Desničari organizovali anti-islamske proteste, policija vodenim topovima na ljevičare

Skup je obezbjeđivalo oko 3.500 policajaca pod punom opremom, koji su povremeno morali da reaguju kako bi spriječili ljevičare i desničare da izazovu opštu tuču, prenijela su agencije
2 komentar(a)
Njemačka protest, Foto: Screenshot youtube
Njemačka protest, Foto: Screenshot youtube
Ažurirano: 12.02.2019. 22:09h

Njemačka policija upotrijebila je danas na anti-islamskim protestima u Kelnu vodene topove protiv grupe ljevičara kako bi ih spriječila da se približe desničarima koji su organizovali te proteste, javili su danas njemački mediji.

Skup je obezbjeđivalo oko 3.500 policajaca pod punom opremom, koji su povremeno morali da reaguju kako bi spriječili ljevičare i desničare da izazovu opštu tuču, prenijela su agencije.

Oko 10.000 ljudi, među kojima su bile porodice sa djecom, izašli su na ulice sa plakatima na kojima je pisalo "Izbjeglice, dobrodošli", protestujući tako zbog održavanja desničarskog skupa grupe "Huligani protiv salafista", na kojem se okupilo oko 1.000 ljudi.

Prošle godine je u Kelnu na protestima anti-islamske grupe Pegida povrijeđeno više desetina ljudi, pa je policija ove godine pojačala mjere obezbjeđenja kako bi spriječila reprizu nasilja.