Davutoglu: Turska se neće libiti da obara "tuđe" letjelice

Britanska agencija podsjeća da je juče Turska, članica NATO-a, oborila neidentifikovan "dron" u blizini granice sa Sirijom
2 komentar(a)
Ahmet Davutoglu, Foto: Reuters
Ahmet Davutoglu, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.10.2015. 16:41h

Turska se neće ustručavati da obara vojne letjelice koje narušavaju njen vazdušni prostor, izjavio je danas turski premijer Ahmet Davutoglu.

"Oborili smo juče bespilotnu letjelicu. Da je bio avion, učinili bismo isto. Naši propisi su poznati. Ko god narušava naše granice, dobiće adekvatan odgovor", rekao je Davutoglu na mitingu vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) u gradu Kajseri a prenosi Rojters.

Britanska agencija podsjeća da je juče Turska, članica NATO-a, oborila neidentifikovan "dron" u blizini granice sa Sirijom.

Turski Generalštab je saopštio da je letjelica tri puta upozorena i nije reagovala, a nije saopšteno kome je pripadala.

Rojtersu je neimenovani američki zvaničnik rekao da je Turska, prema preliminarnim informacijama, mogla da obori ruski dron.

Međutim, Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da su se svi ruski avioni u Siriji vratili u vazduhoplovnu bazu, i da ruske bespilotne letjelice "funkcionišu po planu".

Načelnik operativne uprave ruskog Generalštaba Andrej Kartapolov rekao je da su ruski aparati ili na zadatku ili u bazi i predložio stranim kolegama da "pogode" kome pripada pronađena bespilotna letjelica.

Bonus video: