ČLANICE POSTALI I EGIPAT, JAPAN, SENEGAL I JORDAN

Ukrajina nestalna članica Savjeta bezbjednosti UN: "Platforma za politiku protiv Rusije"

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavlo Klimkin rekao je da je ovo veoma važan dan za njegovu zemlju i UN, "jer se Ukrajina bori protiv ruske agresije" i istakao da je Ukrajina ponosna zbog solidarnosti koju je svijet pokazao
1 komentar(a)
Ukrajina, Foto: Shutterstock
Ukrajina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.10.2015. 18:54h

Ukrajina je danas dobila nestalno mjesto u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, kao i Egipat, Japan, Senegal i Urugvaj.

Kako prenosi američka agencija AP, izbor Ukrajine za nestalno mjesto u Savjetu bezbjednosti moglo bi da omogući uspostavljanje globalne platforme za vođenje političke borbe protiv Rusije, koja je stalna članica tog tijela.

Niko se nije usprotivio kandidaturi tih pet zemalja, a novim članovima dvogodišnji mandat počinje 1. januara 2016. godine. 

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavlo Klimkin rekao je da je ovo veoma važan dan za njegovu zemlju i UN, "jer se Ukrajina bori protiv ruske agresije" i istakao da je Ukrajina ponosna zbog solidarnosti koju je svijet pokazao. 

Klimkin se ranije ove nedjelje sastao u Njujorku sa ambasadorima UN i poručio da će odnosi Ukrajine i Rusije biti sve samo ne odnosi pomirenja.

"Po prvi put, imamo potpuno jedinstvenu i nezamislivu situaciju ... da je stalni član Savjeta bezbjednosti UN agresor u Ukrajini, koji vodi hibridni rat protiv naše zemlje”, naveo je Klimkin. 

Preporučujemo za Vas