Davutoglu: Istraga se produbljuje, za bombaške napade možda odgovorni ID i PKK

Bombaški napadi su podigli političke napetosti, pošto se Turska priprema za izbore 1. novembra, pa je polarizacija u zemlji veća nego ikad, prenosi AFP
86 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2015. 13:03h

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je danas da su Islamska država (ID) i Radnička partija Kurdistana (PKK), možda imale ulogu u dva bombaška napada u Ankari tokom vikenda.

Na konferenciji za novinare u Istanbulu, Davutoglu je rekao da se istraga u vezi sa dva samoubilačka bombaška napada produbljuje, prenio je Rojters

Zajedno sa finskim kolegom Saulijem Ninistom, Erdogan je položio vijenac ispred gradske željezničke stanice gdje su dva bombaša samoubica u subotu izazvala eksplozije na mirovnom skupu prokurdskih i ljevičarskih aktivista, u kojima je poginulo 97 ljudi.

Vlada je saopštila da je teroristička Islamska džava (ID) glavni osumnjičeni za napad, u kojem je ranjeno više od 500 lica. Bombaški napadi su podigli političke napetosti, pošto se Turska priprema za izbore 1. novembra, pa je polarizacija u zemlji veća nego ikad, prenosi AFP.

Erdogan je priznao da je bilo sigurnosnih propusta, ali je rekao da će nihova veličina biti razjašnjena kasnije. On je naredio istragu o bombaškim napadima na najvišem nivou.

Galerija

Bonus video: