Berluskoni u novoj knjizi otvoreno o politici i seksu

Bivši italijanski premijer je još jednom ponovio da nije spavao sa maloljetnom prostitutkom Rubi, zbog čega je prvobitno bio osuđen, a zatim i oslobođen optužbi
2 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.10.2015. 06:44h

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (79) progovorio je o svojim uspjesima i padovima, ali i famoznim bunga-bunga žurkama, u novoj knjizi pod nazivom "Moj način: Berluskoni njegovim sopstvenim riječima", koju potpisuje novinar Alan Fridman.

Predstavljajući se kao "rođeni zavodnik, ali i onaj koji je često bio zaveden", Silvio Berluskoni je otkrio da ipak nijesu tačne glasine da je za dva mjeseca bio sa 33 žene, uz komentar da bi to "teško palo čak i mlađem od njega".

Takođe je objelodanio svoje navodne pokušaje da odvrati Džordža Buša od vojne intervencije u Iraku i rekao da je on bio "jedini evropski lider koji se protivio intervenciji u Libiji".

"Na večeri kojoj su prisustvovali brojni svjetski lideri, Silvio Berluskoni je ispričao priču u kojoj je Buša predstavio kao kralja džungle, a Sadama Huseina kao vuka. Međutim, Buš nije shvatio metaforu", navodi se u knjizi.

Govoreći o bunga-bunga žurkama, koje su se održavale u njegovoj vili, bivši premijer je rekao da su "mediji preuveličali priču". On tvrdi da su mnogi detalji izmišljeni, poput onog da su se striptizete oblačile kao časne sestre.

Naziv bunga-bunga, kako je otkrio Berluskoni, nastao je iz jednog vica koji mu je ispričao Moamer Gadafi, a u kojem je ovaj izraz upotrijebljen kao sinonim za seks.

Bivši italijanski premijer je još jednom ponovio da nije spavao sa maloljetnom prostitutkom Rubi, zbog čega je prvobitno bio osuđen, a zatim i oslobođen optužbi.

Milijarder se osvrnuo i na turbulentan odnos sa bivšim francuskim predsjednikom Nikolom Sarkozijem, rekavši da je ovaj ljubomoran na njega toliko da je jednom prilikom odbio da se rukuje s njim.

"Sarkozi je nesiguran i zavidi mi na bogatstvu i ženama", citirao je Berluskonija novinar Alan Fridman.

U knjizi je opisan i njihov prvi susret nakon Sarkozijeve ženidbe Karlom Bruni. Sarkozi je tada upoznao Berluskonija sa suprugom i navodno mu rekao: "Silvio, vidi, sad sam bogat kao ti".

Bonus video: