KAZNENE MJERE

Ukrajina obustavlja aviosaobraćaj sa Rusijom od 25.oktobra

Portparolka Državne vazduhoplovne službe u Kijevu precizirala je da ruski avioni neće moći da slete u Ukrajini, ali će im biti dozvoljeno da prelete ukrajinski vazdušni prostor, na letu za dalje destinacije
0 komentar(a)
Avion, Foto: Twitter
Avion, Foto: Twitter
Ažurirano: 12.10.2015. 15:28h

Ukrajina će od 25. oktobra u potpunosti obustaviti aviosaobraćaj sa Rusijom i svim ruskim aviokompanijama biće zabranjeno slijetanje u Ukrajini, najavljeno je danas iz ukrajinskog ministarstva za infrastrukturu.

"Državna vazduhoplovna administracija Ukrajine donijela je odluku da u potpunosti obustavi vazdušnu komunikacije između Ukrajine i Ruske Federacije, od 25. oktobra", navodi se u saopštenju, javila je ruska novinska agencija Tas s. 

Portparolka Državne vazduhoplovne službe u Kijevu precizirala je da ruski avioni neće moći da slete u Ukrajini, ali će im biti dozvoljeno da prelete ukrajinski vazdušni prostor, na letu za dalje destinacije.

AFP dodaje da je takva odluka Kijeva odgovor na odluku Moskve da nametne sličnu zabranu prošlog mjeseca.

Kaznene mjere odnose se na dva ruska avioprevoznika - sibirsku kompaniju "UTair avijejšn" i kompaniju "Saratov erlajns", pošto je Kijev ranije zabranio velikim ruskih aviokompanijama slijetanje u Ukrajini, kao odmazdu na rusku aneksiju Krima prošle godine. 

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko 6. septembra stavio je na "crnu listu" rusku  aviokompaniju "Aeroflot" i još tri druge kompanije u državnom vlasništvu koje su imale redovne letove sa Ukrajinom. 

Putnici će, od 25. oktobra, moći da pređu rusko-ukrajinsku granicu samo sa motornim vozilima ili vozom.

Preporučujemo za Vas