Španija: Uhapšeno 89 krijumčara ljudima

Četvorica uhapšenih optužena su zbog pripadnosti kriminalnoj organizaiji, falisfikovanja dokumenata i kriminala protiv inostranih građana, dok je drugih 85 optuženo za faslifikovanje dokumenata i kriminala protiv stranih državljana, navodi Ministarstvo
0 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.10.2015. 11:00h

Španska policija uhapsila je 89 osoba optuženih da su dio mreže koja krijumčari kineske državljane u Britaniju, Irsku, Kanadu i SAD, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Mreža, koju predvode kineski u pakistanski državljani, koristila je Španiju kao tranzitno mjesto, smještajući ljude u apartmane na sjeveroistoku zemlje, dok su čekali na falsifikovana dokumenta za putovanje, navodi Ministarstvo.

Krijumčari su uslugu naplaćivali 20.000 eura po osobi, polovinu od sume u zemlji polaska i drugu polovinu u zemlji odredišta.

U slučaju da druga isplata izostane, krijučari su oduzimali putna dokumenta, a u mnogim slučajevima, prijetili su članovima familije.

Četvorica uhapšenih optužena su zbog pripadnosti kriminalnoj organizaiji, falisfikovanja dokumenata i kriminala protiv inostranih građana, dok je drugih 85 optuženo za faslifikovanje dokumenata i kriminala protiv stranih državljana, navodi Ministarstvo, a prenosi Rojters.

Istraga je počela pošto je na španskim aerodromima uhapšeno nekoliko ljudi sa lažnim pasošima iz zemalja kao što su Južna Koreja, Japan, Malezija i Portugal.

Bonus video: