Air France ukida veliki broj radnih mjesta

Air France se, kao i ostale nacionalne aviokompanije, suočava sa velikom konkurencijom u vidu niskobudžetnih rivala na regionalnim linijama i od kompanija sa Bliskog istoka, poput Emiratesa, za dalje linije
0 komentar(a)
Avion, Foto: Shutterstock
Avion, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.10.2015. 07:28h

Air France će u ponedjeljak najaviti ukidanje velikog broja radnih mjesta, nakon neuspješnih razgovora sa pilotima u cilju povećanja produktivnosti, rekao je direktor kompanije Alexandre de Juniac.

Air France se, kao i ostale nacionalne aviokompanije, suočava sa velikom konkurencijom u vidu niskobudžetnih rivala na regionalnim linijama i od kompanija sa Bliskog istoka, poput Emiratesa, za dalje linije.

Air France je u petak upozorio sindikate da će smanjiti obim operacija u naredne dvije godine radi očuvanja svoje budućnosti, jer su propali razgovori sa pilotima o planu restrukturisanja pod nazivom Perform 2020, prenosi Biznis.ba.

Kompanija je odredila 30. septembar kao krajnji rok za postizanje sporazuma o planu koji je objavljen u septembru prošle godine i prema kojem bi trebalo da se obavi dodatno smanjenje troškova i pregled investicija.

"Nažalost, biće objavljen plan o ukidanju velikog broja radnih mjesta. Razgovaraćemo sa predstavnicima osoblja u ponedjeljak", naveo je Juniac.

On je dodao da su razgovori sa pilotima završeni, ali da vrata ostaju otvorena ukoliko sindikati iskažu istinsku volju da pregovaraju.

Bonus video: