TRAŽE VREĆE ZA SPAVANJE I TOPLU ODJEĆU

Slovenija se sprema za novi talas izbjeglica

Slovenija je za 20 dana produžila mjeru pojačane kontrole graničnih prelaza prema Mađarskoj, kroz koju vodi jedan od glavnih migrantskih koridora
0 komentar(a)
migranti, Foto: Reuters
migranti, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2019. 15:50h

Očekujući novi talas izbjeglica, Slovenija je počela da jača kapacitete za njihov smještaj uz granicu s Mađarskom i Austrijom.

Slovenački Crveni krst zatražio je od Crvenog krsta u Ženevi pomoć od 300.000 eura za vreće za spavanje i toplu odjeću za migrante

Slovenačka ministarka unutrašnjih poslova Vesna Đerkeš Žnidar je posjetila Lendavu, na granici s Mađarskom, gdje je zahvalila lokalnim vlastima na privremenom smještaju migranata, koji su krajem prošle i početkom ove nedjelje boravili u tamošnjem prihvatnom centru, prenosi Hina.

Ona je potvrdila je da će zbog mogućeg dolaska novog talasa migranata u Sloveniju, kapacitet svih prihvatilišta biti povećan.

Žnidar će se u ponedjeljak sastati s mađarskim kolegom Šandorom Pinterom, kako bi uskladili postupke u slučaju dolaska većeg broja izbjeglica, na slovenačko-mađarsku granicu.

Slovenija je za 20 dana produžila mjeru pojačane kontrole graničnih prelaza prema Mađarskoj, kroz koju vodi jedan od glavnih migrantskih koridora.

Slovenačka Civilna zaštita potvrdila je da je nedaleko od graničnog prelaza Šentilj počelo postavljanje šatorskog naselja za slučaj dolaska velikog broja izbjeglica, koji bi se kretali prema Austriji, a povećan je i kapacitet migrantskog centra u Gornjoj Radgoni.