Kameron pušio marihuanu i učestovao u bizarnim seksualnim obredima

Dauning strit je knjigu predstavio kao osvetu ljutog bivšeg kolege
23 komentar(a)
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.09.2015. 14:43h

Studentski dani britanskog premijera Dejvida Kamerona našli su se danas u vijestima pošto je izašla knjiga u kojoj se navodi da je pušio marihuanu i učestovao u bizarnim seksualnim obredima.

Ti detalji su objavljeni u knjizi bivšeg blagajnika Konzervativne partije Majkla Eškofta koji je dao milione toj stranci prije nego što se razišao s Kameronom.

U djelovima neautorizovane biografije "Zovite me Dejv" (Call Me Dave) objavljenim danas u tabloidu Dejli mejl (Daily Mail) navodi se da je Kameron pušio marihuanu i prenose neimenovani izvori da je stavljao "privatne djelove svoje anatomije" u usta mrtve svinje tokom rituala inicijacije.

Kancelarija premijera je saopštile da Kameron neće "udostojiti" te tvrdnje svojim odgovorom.

Na društvenim medijima su se pojavili šaljivi haštegovi "piggate", "hameron" i "oink".

Kameron (48) u javnosti je često pokušavao da umanji značaj svog privilegovanog položaja. On je išao prvo u Iton koledž, najpoznatiju britansku privatnu šklolu, da bi potom studirao na Oksfordu.

Tokom studiranja je bio član Bulingdon kluba (Bullingdon Club), poznatog po bogatim članovima, velikim banketima i vandalskim ritualima uništavanja restorana i soba u studentskim domovima.

Dauning strit je knjigu predstavio kao osvetu ljutog bivšeg kolege.

Eškroft je napisao da je imao spor s Kameronom zato što mu nije ponuđeno važno mjesto u vladi koje mu je obećano kada su konzervativci pobijedili na izborima 2010.

Ipak, možda po Kamerona najopasnija tvrdnja je da je znao 2009. godine da je Eškroft s državljanstvom Belizea u Velikoj Britaniji bio registrovan kao stranac i da nije plaćao porez na prihode u inostranstvu.

Eškroftovi problemi s porezima su bacili ljagu na konzervativce kada je to objelodanjeno 2010, ali je Kameron tvrdio da za to nije znao.

Bonus video: