Roterdam: Uhapšen muškarac koji se zaključao u toaletu u vozu

"Bezbjednosne snage situaciju drže pod kontrolom i nema rizika za druge putnike", objavila je kompanija Talis u čijem je vlasništvu voz
0 komentar(a)
Roterdam, voz, Foto: Twitter
Roterdam, voz, Foto: Twitter
Ažurirano: 18.09.2015. 09:15h

Holandska policija uhapsila je na željezničkoj stanici u Roterdamu muškarca koji se danas zaključao u toaletu brzog međunarodnog voza na liniji Amsterdam - Pariz.

Policija je saopštila da je muškarac uhapsen bez incidenta i da za sada nema novih informacija, javio je AP.

Policija u prethodno ispraznila voz nakon što je dobila dojavu da se muškarac zaključao u toaletu, javlja Rojters.

"Bezbjednosne snage situaciju drže pod kontrolom i nema rizika za druge putnike", objavila je kompanija Talis u čijem je vlasništvu voz.

Svjedoci tvrde da je muškarac uskočio u voz prije nego što je voz krenuo i da se odmah zaključao u toalet, javlja Rojters.

Rojters je prenio izjavu lokalne policije da nema indikacija da je muškarac koji se zaključao u toaletu naoružan, ali je prema nezvaničnim informacijama koje prenosi OE24, muškarac u ruci držao bombu.

Holandija je privremeno obustavila željeznički saobraćaj oko Roterdama i upozorila putnike da su moguća kašnjenja vozova do 60 minuta.

Incident se dogodio mjesec dana nakon što je osumnjičeni džihadista otvorio vatru na Talisovom vozu na sjeveru Francuske a nakon toga ga savladala četvorica putnika, prenio je Rojters.

Bonus video: