ŽRTVA MAĐARSKE NOVINARKE

Sirijski izbjeglica dobio posao fudbalskog trenera u Španiji

Video snimci pokazali su novinarku Petru Laslo koja sapliće Mohsena na travu, dok je trčao sa svojim sinom Zaidom u rukama, blizu mađarsko-srpske granice, što je izazvalo ogorčenje
2 komentar(a)
Osama Abdul Mohsen, Foto: Beta/AP
Osama Abdul Mohsen, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.09.2015. 06:58h

Španska škola za fudbalske trenere saopštila je da je zaposlila sirijskog izbjeglicu Osamu Abdula Mohsena, koji se našao u svjetskim naslovima kada ga je mađarska novinarka saplela dok je bježao.

Mohsen, koji je bivši menadžer sirijskog prvoligaša Al Foruva, treba da dobije posao u školi za trenere CENAFE, u predgrađu Hetafea.

"Mi smo nacionalna tenerska škola, pa smo odlučili da pomognemo kolegi treneru", kazao ie direktor škole Migel Anhel Galan za radio, pošto je na medijima čuo koje je Mohsen pofesije, prenosi AFP.

Mohsen će doći sa dvoje svoje djece, dok će njegova supruga sa još dvoje djece stići kasnije.

"Oni će dobiti najvažnije stvari: stan, hranu, odjeću i posao", kazao je Galan, koji je rekao da je jedan kolega iz škole koji govori arapski otputovao u Njemačku da dovede Mohsena u Španiju.

Video snimci pokazali su novinarku Petru Laslo koja sapliće Mohsena na travu, dok je trčao sa svojim sinom Zaidom u rukama, blizu mađarsko-srpske granice, što je izazvalo ogorčenje.

Ona je otpuštena sa TV kanala za koji je radila.

Evropski lideri pregovaraju kako da raspodjele stotine hiljada izbjeglica u svaku zemlju EU, a Španija je pristala da preuzme više od 17.000 ove godine.

Preporučujemo za Vas