Le Pen: Navala migranata kao invazija varvara na Rim

"Moramo odmah da zaustavimo ovo ludilo, kako bi spasli svoje društvo, slobodu i identitet", naglasila je
0 komentar(a)
Marin Le Pen, Foto: Reuters
Marin Le Pen, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2015. 06:18h

Predsjednica francuske krajnje desničarske stranke Nacionalni front, Marin Le Pen, uporedila je danas navalu azilanata u Evropu s invazijom varvara na Rim.

Le Pen je ranije povlačila paralele s muslimanima u Evropi i nacističkom invazijom.

"Ako ništa ne preduzmemo, ovaj priliv migranata biće kao invazija varvara u IV vijeku, a i posljedice će biti iste", poručila je Le Penova na skupu svoje stranke u Arpažonu u blizini Pariza, uoči regionalnih izbora.

"Moramo odmah da zaustavimo ovo ludilo, kako bi spasli svoje društvo, slobodu i identitet", naglasila je ona.

Le Penova je optužila i vladajuću koaliciju i stranku bivšeg predsjednika Nikole Sarkozija UMP, kao i Socijalističku partiju sadašnjeg šefa države Fransoa Olanda za, kako je rekla, "prvi talas dolazećih migranata", prenijela je "Rusija danas".

"Lideri su ponudili da prime migrante, a da nisu pitali svoje građane, a to su isti lideri koji su uništili Libiju i nastavili da destabilizuju Siriju", ocijenila je Le Penova.

"Ima 1,5 miliona ljudi koji čekaju da budu socijalno zbrinuti u Il-de Fransu, a to nikad neće dobiti zbog odnosa države prema strancima. Ovo kažem ne da bih sramotila one koji dolaze, već da bih optužila one koji su odgovorni za ovu situaciju", rekla je Le Penova, propraćena aplauzom pristalica.

Bonus video: