Zajedno u borbu protiv mjera štednje

Pablo Iglesijas napisao je u kolumni objavljenoj danas, da je Korbin bio klevetan na isti način kao što su bile i stranka Podemos i grčka vlada predvođena partijom Siriza
56 pregleda 0 komentar(a)
Pablo Iglesias, Foto: Reuters
Pablo Iglesias, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.09.2015. 14:48h

Lider španske krajnje ljevičarske stranke Podemos (Možemo), izjavio je da novog predsjednika britanske Laburističke partije, Džeremije Korbina, smatra saveznikom i pozvao ga da "zajedno krenu" u borbu protiv mjera štednje.

Pablo Iglesijas, 36-godišnji profesor političkih nauka, napisao je u kolumni objavljenoj danas, da je Korbin bio klevetan na isti način kao što su bile i stranka Podemos i grčka vlada predvođena partijom Siriza.

"A mi smo širom Evrope sve jači i jači", dodao je Iglesijas.

Njegova kolumna objavljena je u britanskom "Gardijanu" i španskom listu "Pais", prenio je AP.

Veteran ljevice Korbin dobio je u subotu podršku 59,5 odsto članova i pristalica laburista, ali ima mnogo manje podrške među poslanicima Laburističke partije, od kojih je nekoliko izjavljivalo da ta stranka ne može da pobijedi na narednim izborima 2020. ukoliko se okrene ulijevo.

Korbin se protivi obnovi programa nuklearnih podmornica "Trident" i poznat je po zalaganju za izlazak Britanije iz NATO.

Izbor Korbina pozdravila je Siriza, poručivši da je to ključni korak koji će značajno ojačati evropski front protiv mjera štednje.

Bonus video: