Snimateljka koja je saplela oca sa djetetom: Nešto je puklo u meni

“Ne zaslužujem da budem predmet lova na vještice, niti zaslužujem da mi prijete smrću. Ja sam nezaposlena majka male djece koja je donjela lošu odluku. Iskreno mi je žao”, zaključila je Petra Laslo
47 komentar(a)
Mađarska migranti snimateljka, Foto: Screenshot (YouTube)
Mađarska migranti snimateljka, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 11.09.2015. 09:18h

Petra Laslo, mađarska snimateljka koja se našla u žiži javnosti nakon saplitanja izbjeglice, izvinila se danas za svoje postupke. Laslo je jednostavno rekla "da je nešto puklo u njoj".

Ona je navela i da sama ne može da povjeruje da je tako postupila, prenosi "Gardijan".

U saopštenju koje je poslala desničarskom listu "Magyar Nemzet", snimateljka je izjavila da je još u šoku od incidenta. Međutim poriče sve optužbe za rasizam.

"“Kamere su snimale, stotine izbjeglica probile su policijski kordon, jedna od njih se zaletjela prema meni, bila sam uplašena”, napisala je ona.

“Onda je nešto puklo u meni. Pomislila sam da će me napasti i da moram da se branim. Teško je donjeti pravu odluku kada su ljudi u panici”, dodala je Laslo.

Mađarska snimateljka je preuzela odgovornost za svoje postupke, ali poriče da je rasista "koja šutira djecu".

“Ne zaslužujem da budem predmet lova na vještice, niti zaslužujem da mi prijete smrću. Ja sam nezaposlena majka male djece koja je donjela lošu odluku. Iskreno mi je žao”, zaključila je Petra Laslo.

Odmah po objavljivanju snimka, Laslo je ostala bez posla. Na snimku se jasno vidi kako šutira izbjeglice, kao i saplitanje oca sa djetetom.

Policajci su uspjeli da sustignu izbjeglicu, nakon "pomoći" od mađarske snimateljke.

Sirijac sa djetetom, uspješni fudbalski trener

Osama al Abdn al Mohseh, Sirijac kojeg je saplela Petra Laslo, je poznat u Siriji kao dobar fudbalski trener. On je trenirao "Al Fotuvu SC", sirijskog premijerligaša.

Internet stranica jedne sirijske zajednice iz Evrope, koja je i prepoznala trenera, saopštila je danas da je riječ o jednom od prvih revolucionara kojeg su zarobili i mučili pripadnici režima predsjednika Al Asada.

On je napustio Siriju, bježeći od pripadnika Islamske države.

Bonus video: