DOBILA OTKAZ

Snimateljka mađarske televizije nasrnula na migrante

Snimateljka, koju su mađarski mediji identifikovali kao Petru Laslo saplela je čovjeka sa djetetom u naručju i šutnula djevojčicu i mladića
70 komentar(a)
Mađarska migranti snimateljka, Foto: Screenshot (YouTube)
Mađarska migranti snimateljka, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.09.2015. 19:21h

Snimateljka jedne mađarske televizije fizički je nasrnula na migrante koji su pokušavali da probiju policijski kordon kod mađarskog prihvatnog centra Reske.

Saplela je čovjeka sa djetetom u naručju i šutnula djevojčicu i mladića.

Na sajtu Coub.com objavljen je video-klip na kojem se vidi kako snimateljka šutira jednog mladića, a zatim i djevojčicu.

Snimateljka, koju su mađarski mediji identifikovali kao Petru Laslo, poslije serije incidenata je, dobila otkaz.

"Jedna koleginica sa N1TV se danas ponijela na neprihvatljiv način u prihvatnom centru Reske", saopštio je na Facebooku glavni urednik te televizije Sabolč Kisberk, dodajući da je njen ugovor o zaposlenju od danas poništen i da N1TV tu stvar smatra okončanom.

Migranti su iz prihvatnog centra Reske pokušali da se vrate nazad u Srbiju, ali ih mađarska policija nije pustila, prenosi RTS.

Mnogi su spavali na otvorenom, u polju, na hladnim noćnim temperaturama i nadali su se da će biti prevezeni u centar za registraciju, prenosi AP.

Izbjeglicama, među kojima je i mnogo porodica sa djecom, humanitarne organizacije su dijelile hranu, piće i sredstva za higijenu. Oni su im takođe uručili toplu odjeću i ćebad, kako bi lakše prebrodili hladne noći.

Preporučujemo za Vas