Najbogatiji muzičar na svijetu i premijer Italije apeluju na sve države da se uključe u borbu protiv gladi

"Hrane imamo dovoljno, ono što nedostaje je manjak volje da se ista distribuira na pravi način"
96 pregleda 6 komentar(a)
Bono Voks, Mateo Renzi, Foto: Privatna arhiva
Bono Voks, Mateo Renzi, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.09.2015. 13:48h

Frontmen grupe U2, Bono Voks i italijanski premijer Mateo Renci sinoć su na Expo Milano 2015, u okviru događaja “It begins with me”, u organizaciji UN World Food Programme, najveće svjetske humanitarne organizacije, uputili snažnu poruku svim državama da se aktivno uključe u borbu protiv gladi.

"Izbjeglice nijesu emigranti. Moramo razumjeti da su to ljudi koji su protiv svoje volje morali da napuste domove, a ne zato što su željeli da žive u Italiji ili nekoj drugoj zemlji. Mi im moramo pružiti ruku podrške", rekao je Bono.

Bono Voks je nedavno postao najbogatiji muzičar na svijetu. On i njegovi prijatelji iz U2 benda prodali su preko 170 miliona ploča, ali mu muzika nije donijela ni približno veliko bogatstvo, koliko njegova ulaganja u Facebook od 2009.

Nedavno su dionice Facebooka koje 55-ogodišnji pjevač posjeduje dostigle vrijednost od blizu milijardu funti, što Bona čini najbogatijom pop zvijezdom na svijetu, ispred ser Pola Makartnija koji je "težak" 730 miliona funti (preko milijardu i 600 hiljada eura) i Madone od 520 miliona funti (preko 712 miliona eura).

"Hrane imamo dovoljno, ono što nedostaje je manjak volje da se ista distribuira na pravi način", rekao je Bono.

Na Expo Milano 2015, odakle su bogati muzičar i italijanski premijer uputili poruku državama da se aktivno uključe u borbu protiv gladi, ispred Crne Gore su učestvovali direktorica crnogorskog paviljona na Expou Jelena Paović, zamjenik direktora Dragiša Dragnić, PR menadžer Milica Kavedžić i mladi ambasador Crne Gore Milica Nunić, koja je zajedno sa drugim mladim predstavnicima država učesnica EXPO-a Milano, bila počasni gost događaja.

Italijanski premijer je kazao da nije dovoljno samo pokazati emocije dok posmatramo fotografije djece koja su suočena sa glađu, već naprotiv, potrebno je djelovati. On je kazao da čak i mala država može dati doprinos, koji za nekog drugog može biti veliki.

Renci je obećao da će Italija povratiti četvrto mjesto među G7 zemljama, kada je u pitanju podrška u borbi protiv gladi.

Bonus video: