MAĐARSKI MINISTAR O IZBJEGLIČKOJ KRIZI

Sijarto oštro kritikovao EU: Propala i neodgovorna politika prema izbjeglicama

Mađarski premijer Viktor Orban ranije je uputio oštre kritike na račun evropskih političara koji se zalažu za prijem izbjeglica, tvrdeći da se time dovodi u opasnost hrišćanski identiitet Evrope
97 pregleda 1 komentar(a)
Peter Sijarto, Foto: Beta-AP
Peter Sijarto, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 05.09.2015. 09:10h

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto danas je oštro kritikovao Evropsku uniju zbog "propale i neodgovorne" politike prema izbjeglicama.

"Ovo što se dešava je posljedica propale politike EU prema migrantima i neodgovornih izjava evropskih političara", rekao je Sijarto novinarima uoči početka drugog dana neformalnog zasijedanja ministara EU u Briselu.

Mađarske vlasti dozvolile su sinoć izbjeglicama sa Bliskog istoka i iz Afrike da autobusima nastave put ka Austriji i Mađarskoj, nakon što su privremeno ukinuli vozove ka tim zemljama kako izbjeglice ne bi mogle da ih koriste.

Mađarski premijer Viktor Orban ranije je uputio oštre kritike na račun evropskih političara koji se zalažu za prijem izbjeglica, tvrdeći da se time dovodi u opasnost hrišćanski identiitet Evrope.

Zbog toga se i sam našao na udaru kritika, prije svega njemačke kancelarke Angele Merkel, koja ga je u jučerašnjoj izjavi podsjetila na dužnost svih da pomognu ljudima u nevolji.

Preporučujemo za Vas