Njemačka: Pet osoba povrijeđeno u požaru u izbjegličkom skloništu

U Njemačkoj, koja očekuje da priliv izbjeglica i migranata bude četvorostruko veći ove godine i dostigne cifru od oko 800.000, bilo je više od 100 podmetanja požara u skloništima azilanata tokom posljednjih nekoliko mjeseci
0 komentar(a)
Požar ilustracija, Foto: Shuterstock
Požar ilustracija, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 04.09.2015. 06:54h

Najmanje pet osoba je povrijeđeno u požaru koji je izbio u izbjegličkom skloništu u Hepenhajmu u njemačkoj državi Hesen, saopštila je danas njemačka policija.

Za sada se ne zna šta je prouzrokovalo izbijanje požara, prenio je Rojters.

"Jedna osoba koja je pokušala da se sapase skočivši kroz prozor sa drugog sprata teško je povrijeđena", navela je u saopštenju portparolka policije Kristiane Kobus.

Prema njenim riječima, četiri osobe su lakše povrijeđene od trovanja dimom.

"Požar je ugašen brzo. Prema prvim podacima, vatra se iz nepoznatih razloga pojavila iza ulaznih vrata", navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da su policija i tužilaštvo pokrenuli istragu o uzroku požara.

U zgradi na tri sprata nalazilo se više od 60 izbjeglica iz Sirije, Iraka, Somalije i Etiopije.

U Njemačkoj, koja očekuje da priliv izbjeglica i migranata bude četvorostruko veći ove godine i dostigne cifru od oko 800.000, bilo je više od 100 podmetanja požara u skloništima azilanata tokom posljednjih nekoliko mjeseci.

Većina napada na skloništa azilanata izvedeni su na objekte u kojima nije bilo ljudi, međutim, političari su upozoravali u više navrata da je samo pitanje vremena kada bi neko od izbjeglica mogao da nastrada, navela je britanska novinska agencija.

Bonus video: