Premijer Italije: Eklestone, ostavi Moncu na miru

Organizatori trke za VN Italije ugovor sa Formulom jedan imaju još za narednu sezonu, a za produžetak saradnje spremni su da plate po 15 miliona eura po trci, dok Ekleston zahtijeva 25 miliona
0 komentar(a)
Mateo Renci, Foto: Reuters
Mateo Renci, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.09.2015. 17:00h

Italijanski premijer Mateo Renci poručio je danas vlasniku Formule jedan Berniju Eklestonu da "ostavi Moncu na miru", nakon njegove izjave da postoji mogućnost da se poslije naredne sezone ne vozi više trka za Veliku nagradu Italije na stazi pored Milana.

"Ostavi Moncu na miru. To je ono što imamo da kažemo Eklestonu. Formula jedan se ne oslanja samo na novac, već je u pitanju tradiciji i istorija", rekao je Renci za italijanski radio.

Nijedna staza nije bila domaćin trka Formule jedan više puta od Monce, koja se u kalendaru tog takmičenja nalazi od 1950. godine i samo je 1980. trka za Veliku nagradu Italije vožena na Imoli.

Organizatori trke za VN Italije ugovor sa Formulom jedan imaju još za narednu sezonu, a za produžetak saradnje spremni su da plate po 15 miliona eura po trci, dok Ekleston zahtijeva 25 miliona, navodi Gazeta delo sport (Gazzetta dello Sport).

Ukoliko organizatori trke u Monci ne budu plaćali 25 miliona eura po sezoni, trka za Veliku nagradu Italije mogla bi da se vozi na stazi Enco i Dino Ferari u Imoli, koja je bila domaćin Velike nagrade San Marina od 1981. do 2006. godine.

"Pažnju koju premijer posvećuje Formuli jedan je veliki pokazatelj njegove želje da se takvo takmičenje održava u Italiji. Imola je spremna da pruži ruku", rekao je gradonačelnik Imole Danijele Manca.

Legendarna staza Monca će predstojećeg vikenda po 65. put u istoriji biti domaćin trke za Veliku nagradu Italije.

Bonus video: