EU će produžiti sankcije Rusiji

EU je uvela zamrzavanje imovine i zabranu putovanja za oko 150 pojedinaca i gotovo 40 pravnih lica zbog njihove navodne uloge u sukobu u istočnoj Ukrajini, koji su izbili početkom prošle godine
2 komentar(a)
Kremlj, Moskva, Rusija, Foto: Shutterstock
Kremlj, Moskva, Rusija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.09.2015. 08:41h

Evropska unija (EU) će na još šest mjeseci produžiti sankcije ruskim zvaničnicima i predstavnicima proruskih snaga na istoku Ukrajine, najavljeno je u srijedu iz Brisela.

"Postoji politički dogovor i zvaničnici su se složili da produže sankcije na šest mjeseci do marta naredne godine", naveo je izvor iz EU.

EU je uvela zamrzavanje imovine i zabranu putovanja za oko 150 pojedinaca i gotovo 40 pravnih lica zbog njihove navodne uloge u sukobu u istočnoj Ukrajini, koji su izbili početkom prošle godine, prenosi Capital.ba.

Moskva je, takođe, sačinila svoju crnu listu od skoro 90 zvaničnika i političara iz EU i uvela zabrane na uvoz hrane iz EU i druge robe.

Ruska ekonomija već uveliko trpi zbog sankcija EU, mada su u zemljama Unije, takođe, bili primorani da ponude značajnu pomoć poljoprivrednicima i drugima pogođenima mjerama ograničenja uvoza.

Bonus video: