Između Turske i Grčke se utopilo 12 sirijskih izbjeglica

Dva čamca, u kojima se nalazilo ukupno 23 ljudi, isplovila su odvojeno sa poluostrva Bodrum, a po njihovom prevrtanju su spasioci uspjeli da spasu sedam ljudi, dok je njih dvoje uspjelo da dopliva do obale zahvaljujući pojasevima za spasavanje
0 komentar(a)
imigranti, Turska, Foto: Reuters
imigranti, Turska, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.09.2015. 13:26h

Najmanje 12 ljudi, za koje se vjeruje da su sirijske izbjeglice, utopilo se danas pošto su se na putu od jugozapadne obale Turske ka grčkom ostrvu Kosu prevrnula njihova dva čamca, objavile su turske vlasti.

Među poginulima su petoro djece i jedna žena, prenio je Rojters.

Na televizijskim snimcima se vidi tijelo malog dječaka obučenog u crvenu majicu i plavi šorc, kako leži licem nadolje u pjesku na obali Bodruma, jednog od najpopularnijih turističkih odredišta u Turskoj.

Dva čamca, u kojima se nalazilo ukupno 23 ljudi, isplovila su odvojeno sa poluostrva Bodrum, a po njihovom prevrtanju su spasioci uspjeli da spasu sedam ljudi, dok je njih dvoje uspjelo da dopliva do obale zahvaljujući pojasevima za spasavanje.

Turski zvaničnici navode da su male šanse za spasavanje dvoje ljudi koje se još vode kao nestali.

Desetine hiljada izbjeglica koji bježe od rata u Siriji su ove godine pristigli na tursku obalu, u namjeri da čamcima odatle stignu u Grčku, prvu članicu Evropske unije na njihovom putu.

Bonus video: