Grčka prodaje nekretnine po inostranstvu

Nekretnine u SAD nalaze se na Menhetnu, u blizini sjedišta Ujedinjenih nacija i u Vašingtonu u istorijskom dijelu grada, a početna cijena za ta dva objekta je 9,1 miliona, odnosno 2,7 miliona dolara
0 komentar(a)
Grčka, zastava, Foto: Shutterstock
Grčka, zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.08.2015. 18:20h

Grčki državni fond za privatizaciju TAIPED pokrenuo je prodaju pet grčkih nekretnina u inostranstvu, koja je obustavljena u januaru, kada su održani izbori.

Nekretnine se nalaze u SAD, Južnoafričkoj Republici (JAR), Italiji i Sloveniji, a njihova prodaja bi Grčkoj trebalo da donese najmanje 20 miliona eura, prenosi grčki list Katimerini.

Zainteresovani kupci imaju rok do 26. oktobra da predaju ponude, a izvršni odbor TAIPED-a će odobriti prodaju do 5. novembra.

Nekretnine u SAD nalaze se na Menhetnu, u blizini sjedišta Ujedinjenih nacija i u Vašingtonu u istorijskom dijelu grada, a početna cijena za ta dva objekta je 9,1 miliona, odnosno 2,7 miliona dolara.

Objekat u Italiji nalazi se u istorijskom centru Rima i početna cijena je osam miliona eura. Objekat u Ljubljani ponuđen je za 800.000 eura, a u Pretoriji za 240.000 eura.

Bonus video: