NA SASTANKU SIRIZE

Cipras: Prava revolucija otvara puteve, čak i kad ne postoje

Lider Sirize takođe je rekao da ta stranka ima mogućnost da razvije novi odnos sa društvom koje je podržava, kao i da zauzme oštar ideološki i politički stav moderne radikalne ljevice, oslobođene ostataka konzervativizma i iluzija
3 komentar(a)
Aleksis Cipras, Foto: Beta/AP
Aleksis Cipras, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.08.2015. 19:46h

Prava revolucija znači otvaranje puteva, čak i kada oni ne postoje, rekao je danas odlazeći premijer Grčke Aleksis Cipras, na sastanku političkog sekretarijata stranke Siriza.

Cipras je poručio da ljevica nikad nije imala tu privilegiju da bira vrijeme ili okolnosti u kojima će voditi svoje bitke, ali je dodao da nije odlika revolucionara da izabere bijeg od realnosti ili da stvara virtualnu stvarnost.

"Ono što jeste revolucionarno je otvaranje puteva, čak i kada oni ne postoje", naglasio je Cipras.

Lider Sirize takođe je rekao da ta stranka ima mogućnost da razvije novi odnos sa društvom koje je podržava, kao i da zauzme oštar ideološki i politički stav moderne radikalne ljevice, oslobođene ostataka konzervativizma  i iluzija, prenijela je agencija ANA.

Cipras je na sastanku predložio formiranje tri komisije: za izborni program, za brojanje glasačkih listića i za komunikacije.

Sekretarijat Sirize ponovo će se sastati u ponedeljak.

Preporučujemo za Vas