NATO otvara svoju kancelariju u Moldaviji

NATO je u septembru prošle godine odlučio da ojača svoje prisustvo u Moldaviji, i to u okviru programa podrške zemljama partnerima NATO-a
1 komentar(a)
NATO, Foto: Nato
NATO, Foto: Nato
Ažurirano: 20.08.2015. 15:31h

NATO će na jesen otvoriti svoju kancelariju u Moldaviji, kako bi pružio podršku reorganzaciji vojske te zemlje, saopštio je danas rumunski ministar odbrane Mirča Duša.

U kancelariji će biti stručnjaci iz nekoliko zemalja, uključujući i Rumuniju, a plan je da pomognu u rekonstrukciji i pripremi integracije moldavske vojske, u skladu sa propisima NATO, rekao je rumunski ministar poslije sastanka sa moldavskim kolegom Anatolijem Salaurom.

NATO je u septembru prošle godine odlučio da ojača svoje prisustvo u Moldaviji, i to u okviru programa podrške zemljama partnerima NATO-a.

Moladavija, koja ima oko 3,5 miliona stanovnika, je prema procjenama medjunarodnih organizacija najsiromašnija zemlja na svijetu.

U samoproglašenoj republici Pridnjestrovlje na istoku Moldavije, koju medjunarodna zajednica nikada nije priznala, Rusija drži nekoliko hiljada svojih vojnika.

Bonus video: