Donjeck: Poginulo pet osoba, ranjeno osam

Primirje u Donjeckom basenu zvanično je stupilo na snagu 15. februara ove godine, ali se posljednjih sedmica situacija na istoku Ukrajine značajno zaoštrila
1 komentar(a)
vojska Donjeck, Foto: Reuters
vojska Donjeck, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.08.2015. 16:30h

Predstavnici proruskih i ukrajinskih snaga na istoku Ukrajine saopštili su danas da je za protekla 24 sata u granatiranju samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) poginulo pet, a ranjeno osam osoba, kao i da je u sukobima ranjeno šest ukrajinskih vojnika.

Ministarstvo odbrane DNR saopštilo je da je ukrajinska vojska ispalila na teritoriju samoproglašene republike 578 projektila iz artiljerije i višecijevnih raketnih bacača, prenio je TASS.

Navodeći da je primirje u tom periodu prekršeno 49 puta, to ministarstvo ističe da su granatiranju bili izloženi Donjeck, Jasinovataja, Gorlovka i Telmanovo, kao i još nekoliko drugih naselja po čitavoj liniji razdvajanja.

Predstavnik Ministarstva Eduard Basurin rekao je da su poginula četiri civila i jedan vojnik, a da je osam osoba ranjeno, prenijela je agencija RIA Novosti.

Ukrajinski Ukrinform prenio je, pak, izjavu predstavnika ukrajinskog predsjednika za "sprovođenje antiterorističke operacije" pukovnik Aleksandar Motuzjanik da tokom protekla 24 časa u borbama nijedan ukrajinski vojnik nije poginuo a da je ranjeno njih šest.

Ta agencija navodi da je u tom periodu "neprijatelj 136 puta pucao na pozicije ukrajinske vojske".

Primirje u Donjeckom basenu zvanično je stupilo na snagu 15. februara ove godine, ali se posljednjih sedmica situacija na istoku Ukrajine značajno zaoštrila, podsjećaju agencije.

Bonus video: