Najmanje 40 migranata umrlo u potpalublju od udisanja benzinskih isparenja

Kada su spasioci stupili na brod, tijela migranata su u potpalublju "ležala u vodi, gorivu, ljudskom izmetu", rekao je Tosi
0 komentar(a)
Italija, imigranti, Foto: Twitter
Italija, imigranti, Foto: Twitter
Ažurirano: 15.08.2015. 17:36h

Najmanje 40 migranata je danas umrlo u unutrašnjosti pretovarenog krijumčarskog broda na Sredozemnom moru sjeverno od Libije - po svoj prilici od benzinskih isparenja, dok je 320 njihovih saputnika spasila italijanska mornarica, rekao je kapetan spasilačkog broda .

Desetine hiljada migranata se ove godine odvažilo da krene preko Sredozemnog mora,u nadi da će stići do evropskih obala i dobiti azil. Oni bježe od ratova, krivičnog gonjenja i siromaštva na Bliskom istoku, u Africi i Aziji.

"Mrtvi su pronađeni u potpalublju", rekao je Masimo Tosi, komandant vojnog broda "Sigala Fulgosi" tokom operacije spasavanja.

Na pitanje medija RaiNjuz24 kako su migranti umrli, Tosi je rekao: "To se, izgleda, zato što su udisali izduvne gasove."

Kada su spasioci stupili na brod, tijela migranata su u potpalublju "ležala u vodi, gorivu, ljudskom izmetu", rekao je Tosi.

Broj mrtvih nije konačan.

"Još prebrojavaju žrtve", rekao je italijanski ministar unutrašnjih poslova Angelino Alfano.

Prema Tosijevim riječima, među preživjelima su troje djece i 45 žena, od koji su neke "plakale za svojim muževima i djecom, umrlim tokom prelaska (mora)".

Bonus video: