EU: Razjašnjeni svi detalji paketa pomoći Grčkoj

Grčka vlada predala je juče parlamentu nacrt zakona o trećem paketu pomoći s ciljem da bude izglasan u četvrtak, ali bi zbog protivnika dogovora s povjeriocima procedura mogla biti produžena do petka
1 komentar(a)
EU Grčka, Foto: Vijesti online
EU Grčka, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 12.08.2015. 12:53h

Grčka i međunarodni kreditori razjasnili su sva preostala sporna pitanja trećeg paketa pomoći Atini, izjavila je danas portparolka Evropske komisije.

Anika Brajdhart je rekla da su "svi preostali detalji razjašnjeni" i da će večeras o dogovoru na telekonferneciji o njemu razgovarati viši finansijki zvaničnici Evropske unije, što će omogućiti da ministri finansija eurozone na sastanku u petak podrže dogovor.

Grčka vlada predala je juče parlamentu nacrt zakona o trećem paketu pomoći s ciljem da bude izglasan u četvrtak, ali bi zbog protivnika dogovora s povjeriocima procedura mogla biti produžena do petka.

Premijer Aleksis Cipras je tražio hitnu sjednicu parlamenta s tim da dokument danas prođe relevantne odbore, a da debata i glasanje budu sjutra.

Predsjednica parlamenta Zoe Konstantopulu, koja se oštro protivi dogovoru s kreditorima, zakazala je, kako prenose mediji, početak parlamentarne procedure za danas kasno uveče, što će odložiti proces, pa bi glasanje moglo biti u petak u zoru.

Bonus video: