Ukrajinska vojska: Pobunjenici raketiraju Marijupolj, odgovorićemo svim sredstvima

Prema njegovim riječima, jedan ukrajinski vojnik, jedan pobunjenik i jedan civil poginuli su u posljednja 24 sata u odvojenim incidentima
3 komentar(a)
Ukrajina, ukrajinska vojska, Foto: Reuters
Ukrajina, ukrajinska vojska, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.08.2015. 14:24h

Ukrajinska vojska zaprijetila je da će svim sredstvima odgovoriti na napade proruskih pobunjenika raketama tipa "grad" na grad Marijupolj.

Marijupolj je posljednji grad pod kontrolom ukrajinskih snaga bezbjednosti na istoku zemlje

"Situacija je vrlo napeta. Obaijvestili smo zapadne partnere da ćemo odgovoriti svim sredstvima kako bismo osujetili agresiju neprijatelja", izjavio je Frans presu portparol Generalštaba ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov i dodao da su tri osobe poginule u posljednja 24 časa.

Seleznjov je rekao da su proruski pobunjenici cijele prethodne noći ispaljivali rakete tipa "grad" na okolinu Marijupolja, strateške luke na Azovskom moru.

Prema njegovim riječima, jedan ukrajinski vojnik, jedan pobunjenik i jedan civil poginuli su u posljednja 24 sata u odvojenim incidentima.

Šef ukrajinske diplomatije Pavlo Klimkin u ponedjeljak je održao hitne telefonske konsultacije s ruskim, francuskim i njemačkim kolegama, diplomatama iz zemalja koje su učestvovale u pregovorima za postizanje mirovnog sporazuma u Minsku početkom februara.

Uprkos primirju uvedenom polovinom februara u istočnoj Ukrajini, incidenti na tom području pod kontrolom proruskih pobunjenika gotovo su svakodnevni.

Najmanje 6.500 ljudi poginulo je u sukobu u tom dijelu zemlje od aprila 2014. godine.

Bonus video: