Mađarska: Od početka godine 110.000 zahtjeva za azil

Vegova je danas za državni radio rekla da je do sada utočište pronašlo 4.500 izbjeglica i da su centri duplirali svoje normalne kapacitete
0 komentar(a)
Mađarska ograda, Foto: Beta/AP
Mađarska ograda, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.08.2015. 16:45h

Šefica mađarske imigracione kancelarije Zuzana Veg kaže da su u 2015. godini, primili 110.000 zahtjeva za azil, što je povećanje koje je navelo vladu da počne sa izgradnjom ograde na granici sa Srbijom.

Prema njenim riječima, registrovani tražioci azila se upućuju u jedan od mađarskih centara za izbjeglice, da sačekaju odluku o svojim zahtjevima, ali većina od njih napusti zemlju i uputi se ka drugim odredištima, prije nego što se donese rješenje o njihovim slučajevima.

Vegova je danas za državni radio rekla da je do sada utočište pronašlo 4.500 izbjeglica i da su centri duplirali svoje normalne kapacitete, prenosi AP.

Portparol Agencije UN za izbjeglice u centralnoj Evropi Barbar Baloh kaže da je broj porodica sa malom djecom među izbjegličkim grupama, u porastu.

Ograda na granici sa Srbijom, u dužini od 175 kilometara, čija je izgradnja počela prošle nedjelje, tebalo b ida da bude završena do 31. avgusta.

Bonus video: