U Poljskoj se za 24h udavilo 11 osoba

"Apelujemo na zdrav razum na kupalištima. Prije svega apsolutno ne ulaziti u vodu pod uticajem alkohola i imati na umu da je kupanje bezbjedno samo tamo gdje su plaže pod nadzorom", apeluje se na Poljake
0 komentar(a)
Kupanje u Herceg Novom u oktobru, Foto: Slavica Kosić
Kupanje u Herceg Novom u oktobru, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.08.2015. 13:55h

Poljska je u subotu zabilježila tragični rekord - na njenim plažama udavilo se samo tokom tog dana 11 ljudi, a od početka jula ukupno 170 osoba. Vlasti su danas ponovo apelovale na Poljake da ne ulaze u vodu pijani ni na divljim plažama.

Ove godine širom Poljske se udavilo 250 ljudi, a tragični bilans raste pošto Poljaci spas od vrućina masovno traže u rijekama, jezerima i na plažama Baltika. U Vroclavu je u subotu zabilježeno 39,8 stepeni.

Od početka avgusta, od kada ne popuštaju tropske vrućine u cijeloj Srednjoj Evropi, u Poljskoj se udavilo 40 osoba, a u subotu čak 11.

Među njima je i devetogodišnji dječak, koji se udavio dok se sa ocem kupao na plaži u Kalušinju, u centralnoj Poljskoj, gdje ima i spasilačka služba.

"Apelujemo na zdrav razum na kupalištima. Prije svega apsolutno ne ulaziti u vodu pod uticajem alkohola i imati na umu da je kupanje bezbjedno samo tamo gdje su plaže pod nadzorom", apelovala je na Poljake Ana Admkjevič iz Centra za bezbjednosti pri poljskoj vladi.

Bonus video: