Mađarska počela izgradnju novog dijela ograde

Mađarski premijer je krajem jula izjavio da je rok za izgradnju ograde pomjeren unaprijed na 31. avgust i dodao kako vlada očekuje da će poslije toga broj ilegalnih migranata pasti na šestinu ili sedminu sadašnjeg broja
0 komentar(a)
Mađarska ograda, Foto: Beta/AP
Mađarska ograda, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.08.2015. 18:00h

Mađarska vojska je jutros na granici sa Srbijom započela izgradnju nove sekcije ograde namijenjene sprječavanju priliva ilegalnih migranata, javila je mađarska agencija MTI.

Nova sekcija gradi se u blizini graničnih prelaza Ašothalom sa mađarske, odnosno Bačkih Vinograda sa srpske strane, a vojnici su na toj lokaciji jutros počeli da u zemlju postavljaju čelične šipke na mjestu gdje je prošle nedjelje poravnato zemljište, navodi lokalni dopisnik MTI.

Pored toga, počela je priprema za izgradnju novog dijela ograde, koji će biti podignut u blizini graničnih prelaza Tisasiget i Roske, sa mađarske strane, izjavili su za MTI lokalni gradonačelnici.

U planu je da sljedeća sekcija ograde bude izgrađena u blizini Kelebije, a pripreme za tu izgradnju su već počele.

Portparol mađarske vlade Zoltan Kovač je ranije najavio da će za izgradnju ograde i privremenih prijemnih centara biti izdvojeno dodatnih 22,2 milijarde forinti (71,8 miliona eura), povrh 6,5 milijardi forinti (21 milion eura) već predviđenih za tu namjenu.

Mađarski premijer Viktor Orban je krajem jula izjavio da je rok za izgradnju ograde pomjeren unaprijed na 31. avgust i dodao kako vlada očekuje da će poslije toga broj ilegalnih migranata pasti na šestinu ili sedminu sadašnjeg broja.

Bonus video: