Jak tornado pogodio Firencu, u toku noći prekinut željeznički saobraćaj prema Rimu

Vjetar je iščupao željeznički stub u blizini Firence. Gradske vlasti su u subotu pozvale stanovništvo da ne izlazi na poplavljene ulice, a brojne vatrogasne ekipe angažovane su na ulicama kako bi omogućile ponovno uspostavljanje saobraćaja u dijelovima grada
0 komentar(a)
Firenca, Foto: YouTube
Firenca, Foto: YouTube
Ažurirano: 02.08.2015. 14:46h

U tornadu sa jakim kišama u subotu je uglavnom lakše povrijeđeno dvadesetak osoba Firenci, a zbog nevremena je prekinut saobraćaj vozova prema Rimu tokom noći, saopštili su mediji.

Prema mjesnom dnevnom listu Il Tirreo, povrijeđeno je dvadesetak osoba, među kojima teže jedan 19-godišnjak, nakon što mu je grana pala na glavu.

Vjetar je iščupao željeznički stub u blizini Firence. Gradske vlasti su u subotu pozvale stanovništvo da ne izlazi na poplavljene ulice, a brojne vatrogasne ekipe angažovane su na ulicama kako bi omogućile ponovno uspostavljanje saobraćaja u dijelovima grada, javlja tgcom24.

Vatrogasci su bili uključeni i u potragu za jednom nestalom osobom, koja je na kraju pronađena. Dvije osobe su prebačene u bolnicu u kritičnom stanju, nakon što su zadobile povrede od grana, koje su pale na njih. Lakše je povrijeđen i jedan vatrogasac.

U nedjelju se stanje u Firenci smirilo, prenosi Index.hr.

Bonus video: