Slučaj šokirao Rusiju: Starica - serijski ubica

Samsonova je ubila svoju prijateljicu Valentinu jer ova nije prala šoljice za kafu, a potom je isjekla njeno tijelo na osam djelova i pobacala ih na različita mjesta po kraju u kom je živjela
10 komentar(a)
Tatjana Samsonova, Foto: East2westnews.com
Tatjana Samsonova, Foto: East2westnews.com
Ažurirano: 02.08.2015. 07:09h

Starica od 68 godina osumnjičena je da je za posljednje dvije decenije ubila desetak ljudi u slučaju koji je šokirao rusku javnost.

Tatjana Samsonova iz Sankt Petersburga je uhapšena i optužena da je ubila 79-godišnju prijateljicu. Motiv ubistva je šokirao policiju, kao i način egzekucije, ali niko nije očekivao da su nabasali na serijskog ubicu.

Samsonova je ubila svoju prijateljicu Valentinu jer ova nije prala šoljice za kafu, a potom je isjekla njeno tijelo na osam djelova i pobacala ih na različita mjesta po kraju u kom je živjela.

Stanovnici kvarta su počeli da pronalaze djelove tijela krajem jula, a policija je svjedočenjima došla do Samsonove jer je viđena kako iznosi velike kese iz zgrade.

Snimci sa bezbjednosnih kamera su ojačali sumnje, a kada su policajci ušli u stan, našli su tragove krvi i ručnu testeru u kupatilu.

Nađen je i dnevnik ispisan na tri jezika u kojima je opisano desetak ubistava koje je izvršila od 90-ih godina.

Samsonova je iznajmljivala sobu u svom stanu, ali komšijama nije bilo do te mjere sumnjivo to što se stanari nisu dugo zadržavali, najviše dva mjeseca.

"Jednom sam je pitala gde joj je muž. Odgovorila je "O, to je veoma tužno, on je jednostavno nestao", kazala je jedan od komšinica Marina.

Žrtve je omamljivala prije ubistava, a ispostavilo se i da je više puta liječena u mentalnoj instituciji i da je bolovala od šizofrenije.

Bonus video: