TREĆU NOĆ ZAREDOM

Stotine migranata ispred Eurotunela

Migranti i dalje preduzimaju očajničke pokušaje da dospiju na terminal, uprkos jučerašnjoj pogibiji jednog Sudanca. Francuska policija navodi da ga je vjerovatno pregazio kamion koji je silazio sa transportnog vozila
0 komentar(a)
Eurotunel, Foto: Beta/AP
Eurotunel, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.07.2015. 08:42h

Stotine migranata koji žele da uđu u Veliku Britaniju treći dan zaredom okuplja se u francuskom gradu Kaleu, ispred ograde teretnog terminala Eurotunela, koji povezuje Francusku i Englesku.

Na taj terminal sinoć je poslato još 120 francuskih policajaca, dok istovremeno britanski poslanici traže od vlade u Londonu da učini više kako bi ublažila tu migrantsku krizu, prenio je britanski BBC.

Kompanija "Eurotunel", koja upravlja saobraćajem u tom tunelu saopštila je da je na teretni terminal tunela u ponedjeljak silom pokušalo da uđe 2.000 migranata, a u utorak još 1.500, prenosi Tanjug.

Francuska policija sinoć je sa terminala otjerala više stotina migranata, što je već treća noć da migranti u velikom broju pokušavaju da uđu na to područje i ukrcaju se na neki vid transporta koji bi ih odveo u Veliku Britaniju.

Migranti i dalje preduzimaju očajničke pokušaje da dospiju na terminal, uprkos jučerašnjoj pogibiji jednog Sudanca. Francuska policija navodi da ga je vjerovatno pregazio kamion koji je silazio sa transportnog vozila.

Migranti u Kaleu su BBC-ju rekli da će nastaviti sa pokušajima da se probiju kroz više rupa u ogradi na terminalu, dodajući da najviše šanse da dospiju do Evrotunela imaju ako pokušaje vrše u grupama od 400.

Preporučujemo za Vas