RAGOVALA I POLICIJA

Oko 2.000 migranata pokušalo da uđe u Eurotunel

Zbog problema koje joj stvaraju ilegalni migranti, kompanija Eurotunel traži od vlada Britanije i Francuske obeštećenje u visini 9,7 miliona eura
51 pregleda 0 komentar(a)
Eurotunel, Foto: Reuters
Eurotunel, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.07.2015. 19:50h

Oko 2.000 migranata pokušalo je prošle noći u Kaleu da uđe u tunel koji povezuje Francusku i Englesku ispod Lamanša, u očajničkom pokušaju da stignu do Britanije, saopštio je portparol kompanije Evrotunel.

Prema njegovim riječima, to je u posljednjih mjesec i po dana bio najmasovniji pokušaj ulaska migranata u tunel, prenosi AFP

Za onemogućavanje njihove namjere bilo je nužno angažovanje svih 200 zaposlenih u obezbjeđenju Eurotunela, a pozvane su i policijske snage. Nema podataka o tome da li je u noćašnjim dešavanjima bilo povrijeđenih.

Putnici s engleske strane su morali da se pomire sa kašnjenjima od oko jednog sata, a sa francuske od pola sata.

Prema posljednjim zvaničnim podacima, s početka jula, oko 3.000 migranata, uglavnom iz Etiopije, Eritreje, Sudana i Avganistana "kampuju" u Kaleu, vrebajući priliku da se domognu Britanije.

Zbog problema koje joj stvaraju ilegalni migranti, kompanija Eurotunel traži od vlada Britanije i Francuske obeštećenje u visini 9,7 miliona eura.

Preporučujemo za Vas