Protest Kurda u Parizu zbog vazdušnih udara Turske

Protestna šetnja je izvorno trebalo da se održi zbog samoubilačkog bombaškog napada IS koji se dogodio u ponedjeljak u gradu Suruču, na jugoistoku Turske, u kome je poginulo 32 ljudi, ali su vazdušni udari turske vojske na kampove PKK u Iraku promenili plan organizatora
5 komentar(a)
Kurdi, protest, Pariz, Foto: Reuters
Kurdi, protest, Pariz, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.07.2015. 18:36h

Više od 1.000 Kurda i Turaka iz redova ljevice prošetalo je danas ulicama Pariza u znak protesta zbog vazdušnih udara Turske na položaje kurdskih pobunjenika na sjeveru Iraka.

Na jednom od plakata, koji su nosili učesnici marša, koji su prošetali od željezničke stanice do Trga Republike, pisalo je: "Gađati PKK znači sarađivati sa Daešom".

PKK je skraćenica za Radničku partiju Kurdistana, čiji su pripadnici pomagali u borbi protiv ekstremističke grupe Islamska država, koja se u Francuskoj, označava kao "Daeš", prenio je AP.

Protestna šetnja je izvorno trebalo da se održi zbog samoubilačkog bombaškog napada IS koji se dogodio u ponedjeljak u gradu Suruču, na jugoistoku Turske, u kome je poginulo 32 ljudi, ali su vazdušni udari turske vojske na kampove PKK u Iraku promenili plan organizatora.

Bonus video: