Italija: Više od 1.200 migranata stiglo na Siciliju

Većina migranata, među kojima 133 žene i 27 djece, stigli su u Palermo, a pokupio ih je blizu obala Libije, norveški teretni brod "Siem Pilot", u sklopu operacije EU za zaštitu granica
0 komentar(a)
migranti, imigranti, Foto: BETA Photo
migranti, imigranti, Foto: BETA Photo
Ažurirano: 25.07.2015. 13:55h

Više od 1.200 migranata stiglo je na Siciliju, pošto su ih brodovi pokupili u Sredozemnom moru, saopštila je italijanska obalska straža.

Većina migranata, među kojima 133 žene i 27 djece, stigli su u Palermo, a pokupio ih je blizu obala Libije, norveški teretni brod "Siem Pilot", u sklopu operacije EU za zaštitu granica.

Još 468 migranata prebačeno je u irskim mornaričkim patrolnim brodom "Le Niam" u grad Pozalo, na jugoistoku Sicilije, prenio je AFP.

Prema procjenama Međunarodne organizacije za migracije, iznijetim početkom ovog mjeseca, oko 150.000 migranata, stiglo je do Evrope, ove godine, morskim putem.

Više od 1.900 migranata se udavilo u Sredozemnom moru, što je dvostruko veći broj od istog perioda prošle godine, rekao je portparol Džoel Milman.

Velika većina migranata koji beže od ratova ili siromaštva u Africi i na Bliskom istoku, kreću na put iz Libije, gde su trgovci ljudima, iskoristili političku krizu u zemlji, da stvore unosan posao, naveo je Rojters.

Bonus video: