Bafet demantovao da je kupio ostrvce u Grčkoj

Grčki i strani mediji su u istoj vijesti o Bafetovoj "kupovini", objavili da je ostrvo u Grčkoj kupio i glumac Džoni Dep, ali se on za sada nije oglasio
1 komentar(a)
Voren Bafet, Foto: Beta/AP
Voren Bafet, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.07.2015. 19:50h

Američki milijarder Voren Bafet je kao "proizvod izmišljotine" danas demantovao novinske napise da je zajedno s jednim Italijanom kupio jedno ostrvce kod Atine, prenijeli su večeras grčki mediji.

Bafet je saopštio da čak i ne poznaje Italijana Alesandra Prota, agenta za nekretnine, niti je s njim ili uz njegovo posredovanje kupio ostrvce Agios Tomas kod ostrva Egine, u Saronskom zalivu.

"Prije napisa o tome, nisam nikad ni čuo za tog tipa (Prota) koji je izvor te tvrdnje", saopštio je Bafet.

Najprije je atinski tabloid "To Proto Tema"u subotu objavio vijest o navodnoj prodaji ostrvca, a potom su je prenijele novinske agencije, a stigla je sve do američkog nedjeljnika "Njuzvik".

Tek potom je agencija Rojters zatražila pojedinosti od Protove posredničke agencije za nekretnine i dobila odgovor da je njihovo ranije saopštenje pogrešno prenijeto.

Agencija "Proto Enterprajzis" je objasnila da "nije ni saopštila da je Voren Bafet kupio ostrvo u Grčkoj, već da je izrazila interesovanje da mu ponudi da kupi ostrvo" i ukazala da je to saopštenje bila - njena reklama.

"To što su mediji to prenijeli na svoj način, nije naša odgovornost", saopštila je italijanska agencija.

Predstavnica te posredničke agencije, Federika Sala, dodala je da se njen šef, Alesandro Proto nadao da će mu saopštenje-reklama pomoći da stupi u kontakt s Bafetom, i da se i dalje nada da će uspjeti da mu proda grčko ostrvce.

Bezvodno stjenovito ostrvce Agios Tomas (Sveti Toma) kod Egine, prekriveno makijom, površine 121 hektar, na sajtu druge posredničke agencije (www.privateislandsonline.com/islands/st-thomas) se prodaje za 15 miliona eura.

Grčki i strani mediji su u istoj vijesti o Bafetovoj "kupovini", objavili da je ostrvo u Grčkoj kupio i glumac Džoni Dep, ali se on za sada nije oglasio.

Preporučujemo za Vas