Djevojčica iz Palestine stala u odbranu Angele Merkel

Međutim, mlada Palestinka rekla je danas ARD televiziji da ju je Merkel saslušala i da joj je rekla šta misli o tome
0 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Youtube, print screen
Angela Merkel, Foto: Youtube, print screen
Ažurirano: 17.07.2015. 17:54h

Devojčica iz Palestine, koja se u četvrtak rasplakala u razgovoru sa Angelom Merkel, branila je danas njemačku kancelarku od oštrih kritika kojima je u javnosti bila izložena zbog ponašanja u tom razgovoru.

Merkel je u četvrtak gostovala u jednoj televizijskoj emisiji, u kojoj je bila i 14-godišnja Palestinka Rim Sahvil. Ona već četiri godine živi u Njemačkoj, naučila je jezik ide u redovnu školu, ali se, kao i mnogi imigranti, suočava sa mogućnošću da sa cijelom porodicom bude deportovana.

Devojčica se požalila Merkelovoj, koja je na to reagovala objašnjenjem politike njemačke vlade i riječima da će neki ipak morati da se vrate kući.

Javnost je burno reagovala na takvo ponašanje Merkelove, ocjenjujući da je pokazala da je bezosjećajna i da je rasplakala devojčicu.

Međutim, mlada Palestinka rekla je danas ARD televiziji da ju je Merkel saslušala i da joj je rekla šta misli o tome.

"Mislim da je to u redu", kazala je ona.

Portparol njemačke vlade Krtistijane Vic kazala je da je Merkelova bila dirnuta, kao što bi bio svako ko sretne nekoga ko mora da napusti dom.

Video sa scenom susreta made Palestinke i Merkelove na Fejsbuk stranici vlade ima više od 400.000 pregleda, a većina komentara je kritična prema njemačkoj kancelarki.

Bonus video: