Francuska: Eksplozije u skladištu nafte, otrovan dim u vazduhu

Dva rezervoara na 500 metara udaljenosti jedan od drugog, ispunjen jedan sa benzinom, a drugi sa naftom eksplodirali su i gust otrovan dim se dizao visoko u nebo i vidio se na oko 1,5 kilometara od mjesta eksplozije, navode francuski mediji
82 pregleda 0 komentar(a)
Eksplozija, Foto: Shutterstock
Eksplozija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.07.2015. 07:26h

Skladište nafte u francuskoj prefekturi Ušće Rone na jugu zemlje, na 10 kilometara od aerodroma u Marseju, noćas su potresle dvije eksplozije, javili su francuski mediji.

Dva rezervoara na 500 metara udaljenosti jedan od drugog, ispunjen jedan sa benzinom, a drugi sa naftom eksplodirali su i gust otrovan dim se dizao visoko u nebo i vidio se na oko 1,5 kilometara od mjesta eksplozije, navode francuski mediji.

Oko 120 vatrogasaca je odmah poslato na lice mjesta, naveo je izvor blizak istrazi, prenijela je ruska televizija Raša tudej.

Ekspolozija je bila rano jutros u skladištu kompanije "Liondelbasel" u mjestu Ber Letan, a prema novinskim izvještajima, jaka eksplozija se čula i na marsejskom aerodromu koji je peti najprometniji aerodrom za putnički saobraćaj u Francuskoj.

Dvije eksplozije su bile u tri sata po lokalnom vremenu i povrijeđeni, do sada, nijesu prijavljeni, navodi se u saopštenju prefekture Ušće Rone.

Multinacionalna hemijska kompanija "Liondelbasel" posluje na pet kontinenata i zapošljava oko 11.000 ljudi, navodi Raša tudej.

Bonus video: