Stoltenberg sa Cerarom i o kandidaturi Crne Gore

Danas je u dnevniku Delo objavljen članak u kojem je sindikat vojnika iznenadio pozivom na razmišljanje o svrsishodnosti ostanka Slovenije u NATO-u
4 komentar(a)
Jens Stoltenberg, Foto: Beta/AP
Jens Stoltenberg, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.07.2015. 09:59h

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg doputovao je danas u zvaničnu posjetu Sloveniji, gdje se sastao sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom.

Stoltenberg će u Ljubljani sa slovenačkim državnim rukovodstvom razgovarati o narednom zasjedanju vrha vojnog saveza u Varšavi na kojem će biti riječi o daljoj saradnji zemalja saveznika i širenju saveza na Zapadni Balkan, prije svega o kandidaturi Crne Gore.

Razgovori će biti posvećeni i izazovima sa kojima se se savez suočava.

To je prva posjeta generalnog sekretara Alijanse Sloveniji poslije januara prošle godine, kada je na tom položaju bio Danac Anders Fog Rasmunsen.

Stoltenberg je s premijerom Mirom Cerarom razgovarao u Briselu krajem prošle godine, kada je istakao značajan doprinos Slovenije u operacijama saveza, posebno na Kosovu, i ukazao na jačanje odbrambenih izdataka i investicija.

Generalni sekretar će danas razgovarati i s predsjednikom države Borutom Pahorom i predsjednikom parlamenta Milanom Brglezom.

Danas je u dnevniku Delo objavljen članak u kojem je sindikat vojnika iznenadio pozivom na razmišljanje o svrsishodnosti ostanka Slovenije u NATO-u.

"Da li će generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg sjutra zadovoljan otići iz države, koja umjesto predviđenih 20 odsto odbrambenog budžeta za kupovinu vojne opreme predviđa svega 0,7 odsto, zavisi od toga šta će mu obećati predsjednik vlade Miro Cerara", piše pored ostalog list.

Bonus video: