Spasao psa iz automobila, a sada mora da plaća štetu

Poljska policija preporučuje da kada vide dijete ili životinju zaključanu u pregrijanom automobilu a roditelje ili vlasnika ne mogu u roku od par minuta da nađu da razbiju prozor jer je po ovakvim vrućinama svaka sekunda dragocjena
56 pregleda 2 komentar(a)
pas, psi, Foto: Shutterstock
pas, psi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.07.2015. 12:18h

Dobro djelo jednog Poljaka iz Varšave, to što je jednom psu spasio život pošto ga je izvukao iz pregrijanog automobila parkiranog na suncu, okrenulo se neočekivano protiv njega - pošto je bijesni vlasnik umjesto da zahvali što mu je ljubimac živ odlučio od spasioca da naplati razbijen prozor.

"Pošao sam u kupovinu kada sam čuo lajanje psa. Okrenuo sam se i vidio grupu starijih ljudi kako stoje pored zaključanog automobila. Probali smo nekako da otvorimo vrata ali nije išlo. Jedino rješenje bilo je da razbijemo prozor", opisao je Varšavljanin koji je spasio psa jučerašnji događaj poljskom listu Fakt.

Upravo onako kako apeluje i preporučuje poljska policija, da kada vide dijete ili životinju zaključanu u pregrijanom automobilu a roditelje ili vlasnika ne mogu u roku od par minuta da nađu, da razbiju prozor jer je po ovakvim vrućinama svaka sekunda dragocjena, Poljak je razbio prozor kola i psa odveo veterinaru da ga pregleda i da mu da vodu.

Šok ga je čekao kada se vratio, pošto je bijesni vlasnik umjesto zahvalnosti insistirao da mu plati razbijen prozor a kada je to odbio zaprijetio da će ga tužiti sudu.

Policija koja je izašla na uviđaj poručila mu je da se dogovori sa vlasnikom psa i da plati štetu, uz obrazloženje da pas nije dijete i da može da sjedi zatvoren u kolima i naredila mu da dođe u utorak u policijski stanicu.

Bonus video: