Varufakis: Pisanje "Fajnenšel tajmsa" su zlobne glasine

Prema pisanju lista koji se poziva na anonimne bankare i poslovne ljude, Grci koji na bankovnim računima imaju više od 8.000 eura, mogli bi ostati bez 30 odsto svog novca koji bi se zatim iskoristio za stabilizovanje finansijskog sektora
1 komentar(a)
Janis Varufakis, Foto: Reuters
Janis Varufakis, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2015. 15:38h

Grčki ministar finansija Janis Varufakis odbacio je danas pisanje "Fajnenšel tajmsa", prema kome će štedište u Grčkoj ostati bez 30 odsto svojih štednih uloga kako bi se spasile banke, nazvavši ga "zlobnim glasinama".

Tvrdnje "Fajnenšel tajmsa", napisao je Varufakis na Tviteru, "zlobne su glasine koje je jutros opovrgao i predsjednik Udruženja grčkih banaka".

Prema pisanju britanskog lista koji se poziva na anonimne bankare i poslovne ljude, Grci koji na bankovnim računima imaju više od 8.000 eura, mogli bi ostati bez 30 odsto svog novca koji bi se zatim iskoristio za stabilizovanje finansijskog sektora.

Vecina grčkih banaka zatvorena je od ponedjeljka do sljedećeg utorka u okviru akcije kontrole kapitala.

Grci u nedjelju izlaze na referendum o novim mjerama koje međunarodni kreditori Evropska unija, Evropska centralna banka i Medunarodni monetarni fond traže u zamjenu za paket pomoći Grčkoj.

Bonus video: