Britanija će osigurati finansijsku stabilnost u državi

Kako piše Gardian, britansko Ministarstvo finansija je izdalo uputstvo namijenjeno britanskim kompanijama koje posluju sa Grčkom, u kojem ih poziva da utvrde da li njihovi grčki klijenti još mogu da plate pružene usluge
0 komentar(a)
Džordž Ozborn, Foto: Reuters
Džordž Ozborn, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.06.2015. 06:54h

Posljedice potencijalnog izlaska Grčke iz eurozone ne smiju biti potcijenjene, upozorio je ministar finansija Velike Britanije, Džordž Ozborn.

On je poručio da su britanska Vlada i centralna banka Engleske spremne da osiguraju finansijsku stabilnost u zemlji.

„Mislim da niko ne smije potcijeniti posljedice koje bi potencijalni izlazak Grčke iz eurozone imao po evropsku privredu, kao i negativne posljedice po našu privredu”, rekao je Ozborn u obraćanju britanskom parlamentu.

On je kazao da je održavanje referenduma u Grčkoj isključivo pitanje grčkog naroda, prenosi Tanjug.

Kako piše londonski list Gardian, britansko Ministarstvo finansija je izdalo uputstvo namijenjeno britanskim kompanijama koje posluju sa Grčkom, u kojem ih poziva da utvrde da li njihovi grčki klijenti još mogu da plate pružene usluge.

Iz Ministarstva, takođe, poručuju da bi se filijale grčkih banaka koje posluju u Britaniji i koje ne primjenjuju kontrolu kapitala mogle suočiti sa problemima.

U Britaniji posluju četiri grčke banke, i to filijale grčke Pireus banke i Nacionalne banke Grčke, zatim ogranak Eurobanke i filijala Alfa banke.

Bonus video: