BIVŠI PREMIJER PREDLAŽE

Samaras: Cipras da odustane od referenduma

"Naša zemlja treba da ostane u srcu Evrope i u eurozoni. Cipras mora da nastavi pregovore. Ako to ne može da učini sam, trebalo bi da pokuša s velikim nacionalnim konsenzusom", ocijenio je Samaras
1 komentar(a)
Antonis Samaras, Foto: Reuters
Antonis Samaras, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.06.2015. 19:25h

Grčki premijer Aleksis Cipras trebalo bi da odustane od plana da održi referendum o predlogu kreditora "pomoć za reforme" i pokuša da formira vladu nacionalnog jedinstva, rekao je danas lider opozicije Antonis Samaras.

"Naša zemlja treba da ostane u srcu Evrope i u eurozoni. Cipras mora da nastavi pregovore. Ako to ne može da učini sam, trebalo bi da pokuša s velikim nacionalnim konsenzusom", ocijenio je Samaras.

Nešto ranije, Cipras je  saopštio je da će banke u Grčkoj jedno vrijeme biti zatvorene i optužio evropske partnere i Evropsku centralnu banku da vrše pritisak na Grčku.

On je najavio da će biti sprovedena kontrola kapitala, pošto su Grci na njegov iznenadni poziv na referendum o ponudi kreditora odgovorili  povlačenjem novca iz banaka.

Cipras je optužio evropske partnere i Evropsku centralnu banku da vrše pritisak na Grčku, ali je rekao da neće odustati od plana da naredne nedjelje održi referendum.

Preporučujemo za Vas