Napadač iz Graca zbog nasilja u porodici imao zabranu prilaska ženi i djeci

Austrijski pokrajinski guverner Herman Šicerhefer je Alena Rizvanovića opisao kao „poremećenog usamljenog ubicu“, a prema navodima njemačkog „Špigla“, bio je uznemiren što mu se brak raspadao
55 pregleda 0 komentar(a)
Alen Rizvanović, napad u Gracu, Foto: Beta/AP
Alen Rizvanović, napad u Gracu, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.06.2015. 05:32h

Austrijska policija objavila je da je Alen Rizvanović, koji je u subotu džipom uletio u masu ljudi na ulici u Gracu, bio pod zabranom prilaska sopstvenoj porodici. Isti podatak o privatnom životu napadača iz Graca objavili su i bosanski mediji, navodeći da je Rizvanovića prošlog mjeseca njegova supruga prijavila zbog nasilja u porodici. Zbog toga, po odluci suda, nije smio da prilazi njoj i njihovoj dvoje male djece.

Austrijski pokrajinski guverner Herman Šicerhefer je Alena Rizvanovića opisao kao „poremećenog usamljenog ubicu“, a prema navodima njemačkog „Špigla“, bio je uznemiren što mu se brak raspadao.

Šicenhefer je dodao da je napadač, koji je uhapšen ubrzo nakon zločina, bio „mentalno dezorijentisan“ i da je djelovao sam. Među troje stradalih u divljanju Rizvanovića u ulici Herengase je i četvorogodišnji dječak, a šest osoba je i dalje u teškom stanju, uključujući dvoje povrijeđene djece. Pored dječaka, stradala je i žena koja se, takođe, našla na putu napadaču. Među lakše povrijeđenim osobama je i jedan državljanin BiH.

Ukupno je u napadu Rizvanovića povrijeđeno 34 ljudi. Građani Graca od prekjuče pale svijeće i ostavljaju poruke za rodbinu žrtava na mjestu zločina. Napadač se nije opirao prilikom hapšenja, a vlasti smatraju da nije u pitanju bio teroristicki čin. Rizvanović je prvo džipom uletio u masu ljudi, a potom je nožem napadao prolaznike.

Bonus video: