Lagard: Uspostaviti dijalog sa odraslima

„Pozivam grčku Vladu da se ozbiljno vrati za pregovarački sto“, rekao je Moscovisi i dodao da je potrebno da se grčka strana saglasi sa razumnim kompromisom da bi se izbjegla sudbina koja bi imala katastrofalne posljedice
2 komentar(a)
Kristin Lagard, Foto: Reuters
Kristin Lagard, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.06.2015. 07:48h

Direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Kristin Lagard je, nakon neuspjelog sastanka predstavnika eurozone, poručila da je, kada je u pitanju Grčka, hitno potrebno uspostaviti dijalog, "sa onima koji su odrasli“.

„Nedostaje nam dijalog i hitno je potrebno uspostaviti dijalog sa odraslima“, rekla je Lagard, prenose agencije.

Prethodno je evropski komesar za ekonomska pitanja Pjer Moskovisi uputio apel grčkim vlastima da ponude razuman kompromis da bi se izbjeglo najgore.

„Pozivam grčku Vladu da se ozbiljno vrati za pregovarački sto“, rekao je Moscovisi i dodao da je potrebno da se grčka strana saglasi sa razumnim kompromisom da bi se izbjegla sudbina koja bi imala katastrofalne posljedice.

U međuvremenu se između šest i sedam hiljada ljudi, prema procjenama policije, okupilo sinoć ispred grčkog parlamenta u Atini.

Okupljeni su protestovali zbog neizvjesne strategije vlade premijera Aleksisa Ciprasa prema povjeriocima i zbog rizika od izlaska Grčke iz eurozone.

Grčka pokušava da dobije pomoć prije kraja juna kada joj dospijeva velika rata duga. Da bi to dobila, ta država mora da se obaveže na nove reforme, od kojih su mnoge suprotne izbornim obećanjima Ciprasa i njegove stranke Sirize.

Bonus video: