Šojble: Male sanse da se Grčka dogovori sa kreditorima

U obraćanju članovima finansijskog komiteta njemačkog parlamenta, Šojble je rekao da nije bilo priprema za postizanje bilo kakvog dogovora na sjutrašnjem sastanku eurogrupe
0 komentar(a)
Volfgang Šojble, Foto: Beta/AP
Volfgang Šojble, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.06.2015. 15:03h

Njemački ministar finansija Volfgang Šojble izjavio je danas da su male šanse za postizanje sporazuma između Grčke i njenih kreditora na sjutrašnjem sastanku u Luksemburgu, što je uslov da Atini bude odblokirana isplata preostale tranše pomoći.

U obraćanju članovima finansijskog komiteta njemačkog parlamenta, Šojble je rekao da nije bilo priprema za postizanje bilo kakvog dogovora na sjutrašnjem sastanku eurogrupe, izjavio je jedan neimenovani član komiteta, a prenosi agencija Frans pres.

Šojble je, prema tvrdnjama tog izvora, rekao da ne može zamisliti rješavanje situacije bez učešća Međunarodnog monetarnog fonda.

Sa druge strane, portparol njemačkog ministarstva finansija Martin Jeger je na redovnoj konferenciji za novinare rekao da je cilj Njemačke da načini korak naprijed na sastanku u Luksemburgu, dok je evropski komesar za ekonomska pitanja, Pjer Moskovisi, izjavio da ovaj sastanak možda neće biti konačan, ali će svakako biti koristan.

Bonus video: