VALS ĆE VRATITI NOVAC PORESKIH OBVEZNIKA

Djeca premijera putovala vladinim avionom na finale Lige šampiona

Vals, fan Barselone, je išao vladinim avionom u Berlin da gleda finale Lige šampiona, na poziv Evropske fudbalske federacije Mišela Platinija
64 pregleda 2 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2015. 05:36h

Francuski premijer Manuel Vals je rekao juče da žali zbog odluke da svoju djecu povede državnim avionom na fudbalsku utakmicu i obećao da će nadoknaditi novac poreskih obveznika.

Nastojeći da okonča politički spor oko, kako tvrdi, uglavnom poslovnog putovanja, Vals je rekao: „Ako bi to ponovo iskrslo, ne bih to uradio i, da otklonim svaku sumnju, preuzeću troškove putovanja za moju djecu, od 2.500 eura.“

Premijer je zauzeo čvrst stav protiv zloupotrebe položaja od strane francuske političke elite, tako da su lokalni mediji okarakterisali ovu aferu kao prvi ozbiljni politički gaf od kada je stupio na funkciju 2014.

Vals, fan Barselone, je išao vladinim avionom u Berlin da gleda finale Lige šampiona, na poziv Evropske fudbalske federacije Mišela Platinija.

Vals i drugi vladini zvaničnici pravdaju putovanje kao uglavnom državni posao radi razgovora o pripremama za fudbalsko prvenstvo Euro 2016 u Francuskoj i korupcijskom skandalu koji je zahvatio FIFA.

„Francuki narod shvata da premijer koji putuje sa brojnim obezbjeđenjem mora koristiti vladin avion“, rekao je Vals i dodao da prisustvo njegovih sinova zapravo nije donijelo nikakav dodatni trošak.